Tvorba webových stránek

Jak udělat kvalitní webové stránky

14.04.2012 12:54

Tvorba webových stránek je proces zahrnující několik dílčích úkolů – od vytvoření stránek samotných, přes zajištění prostoru na serveru až po jejich údržbu a zajišťování vysokého umístění při vyhledávání. Hosting pro své stránky můžete mít bezplatný, ten se ale hodí spíše pro amatérskou tvorbu. Pro profesionální, firemní stránky je lepší využít služeb některého placeného hostingu. Vaše webové stránky nebudou obsahovat nevyžádanou reklamu a doména stránek se obejde bez zbytečné subdomény, což přinejmenším lépe vypadá.

Otázka, jak vytvořit www stránky samotné taky nemá jednoznačnou odpověď. Stránky si můžete opět vytvořit kompletně sami, v případě, že to neumíte, vás to ale může stát mnohem více energie, než když si na takovou tvorbu najmete odborníky. Ti pro vás mohou zajistit kompletní servis, od poskytnutí hostingu a pomoci s výběrem vhodné domény, přes tvorbu stránek samotných až po správu webu – tedy úprav kódů tak, aby byl dobře čitelný pro nejnovější prohlížeče a pravidelná optimalizace pro vyhledávače.

Ať už ale necháte své stránky tvořit kohokoli, vždy bude tématem k zamyšlení design a struktura webu. Grafická podoba vašich stránek by měla být jasná, přehledná a příjemná na pohled, není dobré používat příliš razící barvy, kontrasty a celkově přeplácanost škodí, v případě webu je méně více. Od struktury webu se očekává vhodné rozmístění klíčových slov, prolinkování na další webové stránky a přehledná kategorie, zahrnující adekvátní podkategorie.  

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.